Loading...
 
Η καινοτομία βασικός άξονας ανάπτυξης για την ELPEN
Παρασκευή 30 Οκτ 2015
Elpen
0
Η εταιρεία επενδύει το 7% -10% του ετήσιου κύκλου εργασιών της στην έρευνα. Η καινοτομία βασικός άξονας ανάπτυξης για την ELPEN.

Πενήντα χρόνια ανοδικής επιχειρηματικής πορείας συμπληρώνει φέτος η εταιρεία ELPEN, έχοντας κατακτήσει την έκτη θέση στην ελληνική αγορά μέσα από σημαντικές επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό, καθώς και στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τη διαρκή φροντίδα για τον άνθρωπο, επενδύει το 7% - 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών της σε έρευνα για νέα, καινοτόμα και αποτελεσματικά φάρμακα, διαθέτοντας το μεγαλύτερο ιδιωτικό εργαστήριο Πειραματικής - Εφαρμοσμένης Βιοϊατρικής Έρευνας στην Ελλάδα. Επίσης, μέχρι σήμερα 210.000.000 συσκευασίες φαρμάκων έχουν παραχθεί στη σύγχρονη παραγωγική μονάδα της στο Πικέρμι, «ναυαρχίδα» του φαρμακευτικού ομίλου όπου απασχολεί 900 άτομα. Εφαρμόζοντας τις υψηλότερες παραγωγικές προδιαγραφές και τους αυστηρότερους ποιοτικούς ελέγχους, δραστηριοποιείται σε όλες τις βασικές θεραπευτικές κατηγορίες, κατέχοντας ηγετική θέση στους τομείς της καρδιολογίας και της πνευμονολογίας

Η δε αναγνωρισμένη ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων της έχουν δημιουργήσει μια μακροχρόνια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με την ιατροφαρμακευτική κοινότητα και τους ασθενείς.

 Η εταιρεία διακρίνεται επίσης για τη σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε 60 χώρες παγκοσμίως, με ενεργή παρουσία σε 27 ευρωπαϊκές χώρες. Το 2012 προχώρησε στη δημιουργία της θυγατρικής, ELPEN Pharma GmbH, στηΓερμανία για την αμεσότερη δραστηριότητά της στη συγκεκριμένη αγορά. Συνολικά, η εξαγωγική δραστηριότητα της ELPEN επεκτείνεται στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική με εξαγωγές 30 σκευασμάτων υψηλής θεραπευτικής αξίας. Να σημειωθεί ακόμη ότι τα τελευταία δέκα χρόνια η ELPEN έχει οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με χώρες της Ασίας και της Απω Ανατολής, οι οποίες χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά αυστηρές και αδιάβλητες διαδικασίες αδειοδότησης και εμπορίας φαρμάκων.

 Αιχμή του δόρατος στην εξαγωγική δραστηριότητα της ELPEN αποτελεί η πρωτότυπη εισπνευστική συσκευή Elpenhaler, η οποία φέρει διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 100 κράτη. Αποτελώντας εφεύρεση του ιδρυτή και προέδρου της ELPEN, Δημήτρη Πενταφράγκα, το Elpenhaler φέρει πρωτοποριακό σχεδιασμό, συνιστώντας ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό θεραπευτικό όπλο για τη θεραπεία του άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.

 Ερευνητικό Κέντρο

Όπως σημειώθηκε, το Ερευνητικό και Πειραματικό Κέντρο της ELPEN αποτελεί μία σημαντική επένδυση και βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, από τηνίδρυσή του το 1996 μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τη διοίκηση, είναι το μεγαλύτερο εργαστήριο Πειραματικής - Εφαρμοσμένης Βιοϊατρικής Έρευνας στην Ελλάδα και ένα από τα 10 μεγαλύτερα της Ευρώπης, καθώς επίσης και το μοναδικό που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα στη χώρα μας. Παράλληλα αποτελεί το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό κέντρο μεταφραστικής έρευνας, με τον αριθμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα να υπερβαίνει τα 700, τα 120 από τα οποία ως ερευνητικές υποτροφίες. Σημειώνεται δε πως έχει προχωρήσει περισσότερες από 220 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Αναφερόμενος στη συμπλήρωση των 50 χρόνων συνεχούς ανάπτυξης της ELPEN, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Δ. Πενταφράγκας σημείωσε τα εξής: «Για εμένα η ELPEN αποτελεί ένα έργο καρδιάς και ζωής, που στηρίζω με κάθε τρόπο εδώ και 50 χρόνια, γιατί επιθυμία μου είναι να προσφέρω στον συνάνθρωπο.  Με αιχμή την έρευνα και την καινοτομία νια την παραγωγή ελληνικών φαρμάκων, υπηρετούμε με συνέπεια την υγεία στη χώρα μας». Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Θεόδωρος Τρύφων, σημειώνει: «Στην ELPEN υπάρχει πάντα ζωντανό το όραμα του ιδρυτή της, γι' αυτό και μεγαλώνουμε διαρκώς με γνώμονα την ανθρώπινη αξία. Σε μια εποχή που οι πόροι για την υγεία μειώνονται με αλματώδεις ρυθμούς, εμείς επιλέγουμε να διατηρήσουμε την παραγωγική μας βάση στην Ελλάδα, μη υποκύπτοντας στις φθηνότερου κόστους παραγωγής λύσεις που προέρχονται από γειτονικές χώρες».

Πηγή:  Εφημερίδα Ναυτεμπορική, 30 Οκτωβρίου 2015, σελ. 16

Κανένα σχόλιο... κάνετε ένα δικό σας σχόλιο

Κάνετε Login για να σχολιάσετε το άρθρο