Loading...
 
Οι θεσμοί ήθελαν όλα τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ!
Τετάρτη 10 Ιούν 2015
0
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οι θεσμοί ήθελαν όλα τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ!

Θεσσαλονίκη:

«Δεν ήταν θέση της κυβέρνησης η διάθεση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από καταστήματα λιανικής πώλησης, αλλά πρόκειται για αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης» επανέλαβε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής, πριν τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Φαρμακευτικού Συλλόγου της πόλης
.

 Επισήμανε μάλιστα πως οι θεσμοί ήθελαν να πάνε όλα τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ, χαρακτηρίζοντας τη στάση τους ως «εμμονή που δεν εξηγείται». Διαβεβαίωσε πως ό,τι συνταγοφραφείται από φάρμακα δεν υπάρχει θέμα να διατίθεται στα σούπερ μάρκετ και σημείωσε πως «όποια φάρμακα ενταχθούν σε αυτήν τη ρύθμιση θα έχουν την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας» και θα μπουν δικλίδες ασφαλείας ώστε το κόστος στα σούπερ να είναι απαγορευτικό.

 Πιλοτικό πρόγραμμα για την πρωτοβάθμια υγεία

 Ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει μια πρόταση για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που θα εφαρμοστεί πιλοτικά μέσα στο 2015 σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, προκειμένου να φανούν οι αδυναμίες του ΠΕΔΥ. «Με βάση αυτό θα οικοδομήσουμε την ΠΠΥ που θα βασίζεται στη πρόληψη» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής, προσθέτοντας πως αυτή του τη θέση θα παρουσιάσει και στις Βρυξέλλες.

 Στο Παπανικολάου: θα στηρίξουμε τις μονάδες αιχμής

 Την κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να λειτουργεί συνεχώς στα «κόκκινα», εξέθεσαν χθες οι εργαζόμενοι και η διοίκησή του στον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή, ο οποίος έγινε και αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Στη σύσκεψη που έγινε, διευθυντές κλινικών και εκπρόσωποι εργαζομένων εξέθεσαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης του νοσοκομείου.

 Όπως τονίστηκε, το σύνολο των κλινικών του σήμερα είναι υποστελεχωμένο, αφού όποιος εργαζόμενος αποχωρεί δεν αντικαθίσταται, ενώ ο βασικός εξοπλισμός πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα

 Ο Π. Κουρουμπλής τόνισε ότι το Παπανικολάου είναι πράγματι νοσοκομείο αιχμής και ότι τα προβλήματά του πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Θα πάμε σε μια στήριξη των μονάδων αιχμής. Κι εγώ ντρέπομαι να είμαι υπουργός Υγείας και να έρχομαι εδώ και να ακούω ότι υπάρχουν κλειστά κρεβάτιαΕχουμε δεσμευτεί για κάποια πράγματα και για το Ιπποκράτειο, και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία. Πιστεύουμε θα λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι 100 κρεβάτια ΜΕΘ που είναι κλειστά σε όλη την Ελλάδα. Θα βρούμε τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «υπάρχουν ζητήματα εξοπλισμούΔυστυχώς, ενώ υπήρχε ένα πρόγραμμα από το προηγούμενο ΕΣΠΑ 1,4 δισ, στο τέλος απορροφήθηκαν μόνο 600 εκατομμύρια για διάφορους λόγους, ενώ θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί όλα». Υποσχέθηκε, επίσης, ότι θα φροντίσει για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

 Με Μπουτάρη για παιδιατρικό νοσοκομείο

 Ο κ. Κουρουμπλής είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον χώρο της Υγείας, την αξιοποίηση των δημοτικών ιατρείων, ενώ συμφώνησαν στην αναγκαιότητα να δημιουργηθεί παιδιατρικό νοσοκομείο.

Πηγή:  της Μαρούλας Πλήκα, Εφημερίδα «Αυγή», 10 Ιουνίου 2015 (σελ. 18)

Σχετικά Άρθρα

Κανένα σχόλιο... κάνετε ένα δικό σας σχόλιο

Κάνετε Login για να σχολιάσετε το άρθρο